ICCUT

Comprimís, Dedicació, Orientació i Proximitat amb el client i amb la nostra terra. Estem especialitzats en talles per a tothom i contemplem una gran divesificació en els preus.

Amb la nostra experiència, volem difondre a través de la moda, els valors, la cultura i l’art de la nostra terra.

Vine a veure'ns

Últims Posts

Type what you are searching for:

Toni Pons: L’espardenya feta a mà s’adapta als nous temps

Toni Pons: L’espardenya feta a mà s’adapta als nous temps

Amb moltes espardenyes i algunes sabates, així és com en Toni Pons ha fet el seu petit imperi. Amb això i una clara aposta per la tradició, el producte ben fet i quedar-se a casa en lloc de marxar a la Xina.

Les espardenyes han calçat el peu d’en Toni Pons des que va néixer. El seu pare tenia una petita fàbrica al poble gironí d’Osor, empresa que va tancar per continuar com a majorista de calçat. En aquell temps en Toni començava a estudiar Empresarials i ajudava a tirar endavant el negoci familiar. Compaginar una cosa i l’altra era díficil i recorda que ni tan sols va poder presentar-se al primer examen de matemàtiques. Així que a mitjans dels 70 entra de ple a l’empresa, però res de fer de majorista, ell volia tornar als orígens, al que feia el seu pare, fer espardenyes a mà. Crea la seva pròpia marca: Toni Pons.

Als 90 obre fronteres i actualment l’exportació és el 86% de la facturació. Arriba a França, Anglaterra, Austràlia, el Canadà, Nova Zelanda, Suècia i els Països Baixos. No deixa de ser curiós que triomfen a llocs on fa fred i plou, i justament el seu calçat és d’estiu i no es pot mullar. El repte ara és arribar als Estats Units.

Factura 9 milions d’euros a l’any i preveu que el 2012 serà molt bo perquè l’espardenya és tendència. En Toni Pons està orgullós de les seves espardenyes, un producte que es fa aquí i amb gent d’aquí.

(Text extret del programa 8 al dia de Josep Cuní)